Implementatie: Koppelingen en Best Practice

Voor een solide en snelle implementatie zijn 2 factoren cruciaal:

1. Koppeling met ERP van woningcorporatie

Het maken van een koppeling met een ERP systeem kan veel tijd kosten. Denk aan het bepalen van de juiste dataset en het mappen van deze data set op de interne data structuur van Mind2Pay. Het hebben van een standaard koppeling kan het implementatie proces dan ook significant versnellen. Mind2Pay heeft inmiddels standaard koppelingen met de grote wooncorporatie ERP’s zoals Empire (van Cegeka-dsa), Viewpoint (van Itris) en recent ook BIS-NOA (van NCCW). De koppeling met Tobias AX (van Aareon) staat op onze verlanglijst en wij verwachten die binnenkort te kunnen toevoegen.

Om het koppelen nog eenvoudiger te maken hebben we onze API mapping tooling verder geoptimaliseerd. De snelheid waarmee we gekoppeld hebben bij Poort6 is daar een voorbeeld van.

2. Best Practice procesmodel

Het is mens eigen om het systeem aan te passen aan jouw manier van werken. Veel tijd gaat dan zitten in het inrichten en parametriseren van de software zodat het gaat doen wat jij wilt. Bij Mind2Pay hebben we dit proces omgedraaid. Wij hebben een volledig ingerichte procesflow die gebaseerd is op de kennis en expertise van al onze klanten: de best practice flow. Door ervan uit te gaan dat Mind2Pay op een zeer efficiënte manier werkt, wordt er veel tijd bespaard. De tijd die er in de implementatie zit, is het leren omgaan met de voor medewerkers veelal totaal andere manier van werken met Mind2Pay. De ervaring leert dat dit uiteindelijk heel snel gaat en medewerkers niet anders meer zouden willen werken.